Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg vaj, csipet só, 2 evőkanál cukor.
A töltelékhez: 11 dkg cukor, 1-2 teáskanál fahéj, 15 dkg dió durvára vágva, 2 evőkanál méz, 3 dkg olvasztott vaj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, átgyúrjuk és a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és három részre osztjuk. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal. Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Igyekezzünk kerekre nyújtani. Megkenjük vajjal, és megszórjuk az összekevert fahéjas-cukros dió harmadával. Meglocsoljuk mézzel.
A második tésztát ráhelyezzük, és ugyanígy folytatjuk, majd a harmadik lap következik ugyanígy, a tetejére is kell dió.Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk. A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortánál, 16 szeletre vágjuk. Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk négyszer vagy ötször. Kelesztjük 30-40 percet, majd megsütjük.
Mikor már majdnem kész van, két kanál mézet tejjel megforrósítunk és bekenjük vele a kalács végeit.