Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 4 egész tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagval meggy és hozzá még 10 dkg cukor.
A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk a óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük.
A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérséklet tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockákra szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen vagy hidegen egyaránt jó.